2018.
09.19.
Szett szerda - 3. rész

Gyűjtöm a LEGO DUPLO készleteket. Nincs abban semmi titok, sőt, semmi gáz. Egyik-másik nekem is nagyon tetszik, de inkább a leendő gyerkőcöknek teszek félre egy-egy szuper darabot. A helyzet az, hogy a LEGO DUPLO manapság az egyik legjobb LEGO termékcsalád.

boritto_masolata.png

Tehát, a legtöbb ilyen szettem egy szekrény mélyén várja a nagy pillanatot, amikor valaki majd széttépi a dobozukat és nyálával jelölve birtokba veszi az abban lévő kockákat. A 10803 Sarkvidék készlet azonban annyira tetszett, hogy az egyelőre fiktív utód valós megjelenését be nem várva, én bontottam ki. Azért a nyálat kihagytam a dologból.

duplo_inuit_2.jpg

Milyen remek az, amikor a világ egy tőlünk messzi, a gyermeknek idegen, ám annál izgalmasabb táját egy építőjátékon keresztül tudjuk megmutatni. Amikor az új ismeretek megszerzése azonnal összefügg a konstruálással. Pont egy ilyen konstruálással kezdődik a játék, az iglu megépítésével.

duplo_inuit_3.jpg

A készlet építmény része, az jégkunyhó amellett, hogy jól néz ki, a kint-bent fogalmát gyakoroltatja a gyerekkel. A mellette lévő tűzhely a fazékkal a hideg-meleg, jég-tűz ellentétpárok érzékeltetésére is alkalmas.

duplo_inuit_7.jpg

Az apró lakot egy kisebb hókupaccal egészíthetjük ki. A plusz kockák között szembetűnő az igényesen dekorált jégcsapos elem.

duplo_inuit_6.jpg

duplo_inuit_5.jpg

Összeépítendő még egy szán is, ami egy figura és egy petroleum lámpa szállítására bőven alkalmas. A szánt kutya húzza. Az állatka erős szalaggal kapcsolódik a szánhoz.

duplo_inuit_10.jpg

Nem ez az egyetlen közlekedési eszköz, ami a játékot színesíti, egy kajakot is kapunk, amiben a bátor inuit pecázni indulhat. Fog is egy méretes halat.

duplo_inuit_11.jpg

duplo_inuit_12.jpg

A hal és a kutya mellett más állatot is találunk a dobozban. A jegesmedve elengedhetetlen szereplője a sarkvidéki jelenetnek.

duplo_inuit_13.jpg

A készlet egyértelműen legjobb eleme a bálna, ami korábban nem jelent meg a LEGO DUPLO égisze alatt. Szája hatalmasra tátható, benne akár egy figura is kényelmesen elfér.

duplo_inuit_14.jpg

duplo_inuit_15.jpg

A nagy belső üreg ellenére ez a figura is kimondottan erős szerkezetű. A kisebb kezek nehezebben találnak a vaskos test részen fogást, inkább a farokuszonyba kapaszkodhatnak. E szempontból nézve a kispriccelt vízsugár nem elég erősen rögzül a bálnához.

duplo_inuit_8.jpg

A bálna planktonokkal táplálkozik. Az apró rákok egy újabb nyomtatott építőelemen jelennek meg. A nagyobbaknak szóló készletekben rendszerint felbukkanó matricák után kimondottan felüdítő érzés ilyen szépen dekorált elemekkel találkozni.

duplo_inuit_4.jpg

A két figura - egy apuka és kislánya - meleg ruhában mosolyog vidáman. A kapucni nem levehető. Nagyon jó látni, hogy az inuitok és környezetük megjelenik egy gyermekjátékban.

duplo_inuit_1.jpg

Az 10803 egy közepes LEGO DUPLO készlet, mégis sok-sok figura van benne. Számos játéklehetőséget kínál, újszerű történet elmesélésére ösztönzi a szülőt és a gyereket egyaránt. Különlegessége a témaválasztásból és a bálna jelenlétéből fakad. 7-10 ezer forintért lehet kapni, ám olykor ennél is olcsóbban is elcsíphető akciókban. A normál árán is megéri az árát.

Fontos, hogy a DUPLO alap koncepcióját megértsük. Lemodellezhető vele a külső világ, ami így tanulva és otthon a szőnyegen is felfedezhető. Mivel az alkatrészek kéznél maradnak, az új ismeretek könnyen felidézhetők. Lehet belőle építeni, de a benne lévő kockák és figurák elég nagyok ahhoz, hogy a kisebbek is örömüket leljék benne, felfedezzék. Társadalmi szerepeket, történeteket enged gyakoroltatni. A DUPLO termékekben kiemelkedően sokféle figurát találunk, több népcsoport és több korosztály képviselőjét. A figurák, építmények funkciói matematikai és fizikai szabályokat szemléltetnek. Minderre úgy képes a DUPLO, hogy közben szórakoztat és roppant minőségi, biztonságos.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego bálna eszkimó inuit duplo sarkvidék lego duplo szettszerda 10803

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr8314218609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása