2018.
09.26.
Szett szerda - 4. rész

A Jurassic World készleteknek általában nem erőssége, hogy a bennük lévő dinoszaurusz mellett egy igazán jó építmény szerepel. Ez az első szériára nagyon igaz volt, a második rész kapcsán megjelent termékekben mintha már látnék némi javulást.

75933_alt1.jpg| Olyan lelkesen bontottam fel, hogy a dobozról el is felejtettem képet készíteni. |

A 75933 T-Rex szállítás első pillantásra pont nem egy ilyen szett lesz - én is elsősorban a dínóért vettem meg. Nézzük meg a járgányt tüzetesebben.

trex_16.jpg

A tyrannosaurus szállítására használt kamion sötétkék, bár a filmben inkább zöldes járművek voltak. Ajtó nincs rajta, de ez a gyerekek játéka során - a LEGO tervezői szerint - nem fontos; én azért hiányolom.

trex_15.jpg

Ha a kamion formáját és hűtőrácsát nézzük, ez valószínűleg egy Mack kamion. Ez húzza majd a hozzá könnyen csatlakoztatható dínószállításra tervezett vontatmányt.

trex_12.jpg

Ebben az utánfutó részben rengeteg LEGO Technic építőelemet használunk, ami azok számára, akik nem mozognak otthonosan a Technic kockák világában, ronthat az építési élményen.

trex_14.jpg

Az azonban kétségtelen, hogy a Technic alkatérszek roppant stabillá teszik az egész szerkezetet, amire szükség is van, hiszen a gyerkőcök játékukban nem kímélik majd ezt a járgányt.

trex_13.jpg

A vontatmány robusztus, de mégis kilóg belőle a dinoszaurusz. Kétoldalt jókora lenyíló kapuk teszik könnyebbé a dínófigura elhelyezését.

trex_17.jpg

Az autó mellett egy összecsukható orvosi laborállomást is megépíthetünk. Ez hiába hordozható, csak az üres kamionon jut neki hely, ráadásul egyáltalán nem kapcsolódik a megidézett jelenetekhez.

trex_10.jpg

trex_11.jpg

A készlethez három minifigurát kapunk. A két dínóbefogó rosszfiú katonai egyenruhában feszít, arcukat kendő takarja, fegyvereik egyszerűek.

trex_4.jpg

trex_5.jpg

A film egyik kiemeltebb szereplője, Zia csak ebben a szettben található meg. A haja és az arca is jól eltalált, ruhája szépen, részletesen dekorált.

trex_7.jpg

Aranyos részlet, hogy míg a filmben sárkány tekergett pólóján, a minifigura verzión egy dinoszauruszt látunk. Nagyon tetszik ez a fig!

trex_8.jpg

trex_6.jpg

Nem minifigura, de mini figura az a bébi velociraptor, aki színezéséből ítélve a filmben csak a szereplők által lejátszott videókban felbukkanó Kék, Owen kedvence. Bár nincs értelme jelenlétének, szuper, hogy egy ilyen is van a dobozban.

trex_9.jpg

Ám, mint azt az elején is mondtam, a leginkább vásárlásra ösztönző rész, a készlet nagyágyúja egyértelműen a tyrannosaurus rex.

trex_1.jpg

Kicsit sajnálom, hogy a LEGO tervezői nem tesznek bátran a Jurassic World készletekbe új dínókat, új formákat. Ez a T-Rex forma már 2010 óta változatlan, viszont nagy újdonság az elődökhöz képest, hogy a háromszínű, tigriscsíkos dekor helyett (vagy inkább csak mellett) itt már a kemény pikkelyes bőrre utaló mintákat is láthatunk.

trex_2.jpg

A figura méretes és sokféleképpen játszható, köszönhetően a számos mozgatási-beállítási lehetőségnek. Ezek testrésztől függően változók: valamit bárhogy beállíthatunk, valamint fokozatonként, az állkapocsnak pedig csak két stabil állása van.

trex_3.jpg

A készlet a sűrű, akciódús játékra termett, strapabíró és erős darab. Ez azonban a felhasznált sok LEGO Technic építőelem miatt némileg az építési élmény rovására megy.

trex_18.jpg

A vonatkozó filmrészlet megelevenítése a modell tulajdonságaiból adódóan csak részben lehetséges, a jármű színe és a figuraválaszték pedig csak zavarosabbá teszik az összhangot.

Ennek ellenére lehet örülni a figuráknak, hiszen úgy a minifigek mint az őshüllők jól eltalált, igényesen gyártott darabok. A bébi raptor igazi újdonság. A T-Rex, a készlet nagy dobása és legfőbb vonzereje jól összerakott, erős, festése pedig jobb, mint korábban bármikor.

A hibák ellenére is a 75933 egy remek készlet - főleg, ha nem gyűjtőként, hanem játszani szerető gyerekként tekintünk rá. Tartalmában egyik LEGO rajongó sem fog csalódni. Ha még nincs rexed, de szeretnél egyet, ki ne hagyd!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego bemutató trex review kedvcsináló velociraptor tyrannosaurus rex zia dinoszaurus T-Rex jurassic world szettszerda 75933

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr8114219949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása