2018.
11.22.
Méretváltozások

A 40 éves minifigura apropóján indítottam még év elején a sorozatomat, amiben arra teszek kísérletet, hogy összegyűjtsem az összes figura típust, amit a LEGO kiadott. Ebben a részben a minifigurától méretben nagyon eltérő figeket mutatok.

Az előző részek:  0. |1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6.

1999 - Big Figures / Nagy figurák

A nagy figurák, ahogy a nevük is mutatja, sokkal nagyobbak mint egy átlagos emberke. A lények általában, nagyon kevés kivételtől eltekintve, valamilyen licencelt termékben kaptak helyet.

bigfigure2.jpg

Ezeknél a termékeknél a licenc eredeti tulajdonosa megköveteli a mérethelyességet, tehát ha valami a filmben vagy képregényben sokkal nagyobb méretű, akkor a LEGO tervezőinek kötelező így ábrázolni. A Disney, Gyűrűk ura, Star Wars témák szettjeiben is megtalálhatóak.

bigfigure3.png

Az emberi alakokat öltő lények nagyjából hasonló testfelépítésűek, a végtagokat és a törzs részt sok másik figuránál is újra felhasználták más festéssel. Az egyik kedvencem a LEGO Batman film Gyilkos Krok járműve készlet.

bigfigure1.jpg

2006 - Quatro

A Quatro egy elég rövid életű, kis gyerekeket (1-3 éves) megcélzó termékcsalád volt. A Quatro név arra utal, hogy az építőelemek, az alap LEGO elemek méretének négyszeresével rendelkeztek, nyilván a kis gyerekek képességeihez igazodva.

quatro2.jpg

Összesen 10 készlet jelent meg, amelyekben egyetlen árva figura volt. A készlet neve stílusosan 'My First Quatro Figure' (Az első Quatro figurám), amely egyben az utolsó is volt. A figura egyetlen darabból volt kiöntve.

quatro.jpg

2009 - 2014 Microfigures, Mikrofigurák

A mikro méretű figurákat a LEGO Games termékekhez fejlesztették ki, hogy ne kelljen a társasjátékoknak hatalmas méretűeknek lenniük, és akár utazás közben is játszhatóak legyenek. A figurák összes 2 kocka nagyságúak és 1x1-es alapterületűek.

microfigures2_2.jpg

Az emberkék méretükhöz képest nagy fejjel rendelkeznek, és nagyon hasonlítanak a LEGOLAND vagy Stage Extra figurákhoz, hiszen ezeknek sem mozgatható semmelyik testrészük és a kezük mintha itt is zsebre lenne dugva. A figurák a társasjátékokhoz elég egyediek, nagyon kevésszer használták fel ugyanazt a figurát másik játékban.

microfigures1_2_1.jpg

2011 - Nano figures

A nano figurák 2010-es megjelenése nem okozott nagyobb zavart, hiszen kezdetben ez a kis emberkék csak valamilyen díszletként vagy szoborként szerepeltek. Első megjelenésük a gyűjthető minifigurákhoz köthető, ahol a sportoló minifigurák általában kaptak egy kis szobrocskát. Egy másik érdekes megjelenés Jack Sparrow kapitány voodoo babája.

nanofigures3.jpg

Az első emberként használt figurák 2015-ben jelentek meg a SHIELD Helicarrier-ben.

nanofigures2_1.jpg

A nano figurák kifejlesztése jól jött a nagy méretű gyűjtői szettek elkészítésekor. Gondoljunk csak bele, mekkora lenne az új Harry Potter Roxfort kastély minifigura helyes méretben. A készlethez szép számmal kapunk nano figurákat. Érdekes, hogy nincs hozzá Hagrid figura, de a valószínűleg a nagy figuráknál említett szabály miatt, Hagridnak nagyobbnak kéne lennie és ilyen méretű figura még nem létezik.

nanofigures4.jpg

Még hátra van egy rész és közel sem biztos, hogy akkor már készen leszünk. Írj, ha egy-egy figura típus eszedbe jutott, ha valami fontosat kihagytam.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: marvel harry potter shield ben 10 minifigura nagy figurák big figures nano figures

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr7714234241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása