2019.
04.04.

A LEGO Creator Expert készletek egyik régi, de igén népszerű altémájában ikonikus autók modelljeit rakhatjuk össze. Most a 10252 Volkswagen Bogár készlet volt terítéken.

bogar_2.jpg

Az építéssel nagyjából 200 perc alatt lettem készen. Egy élvezetes munka a szett összerakása. Már az egyes számú zacskók tartalmának megépítése közben megjelennek a jellegzetes, a Bogárra jellemző részletek és szép apránként kibontakozik kezeink között a legenda.

bogar_4.jpg

A kocsi színe élénk kék (dark azure), és láss csodát, valóban van ilyen színű autó. A használtautón hirdetnek is egyet, de nekem is volt szerencsém a környékemen találni egy egészen hasonlót. De erről majd később.

bogar_5.jpg

A modell erős szerkezetű, ám a tetejének két széle könnyen lejön a közepéről és a csomagtartóról. A nyíló részek  csatlakozása erős, stabilan működnek.

bogar_6.jpg

A csomagtér ajtaját olykor óvatos nyomással kell az autóhoz pattintani - ami mókás, mivel ez az igazi autónál is így van, ott is ez az ajtó nehezebben záródik be teljesen.

bogar_9.jpg

bogar_8.jpg

Az autóhoz egy valódi textil törülközőt kapunk, valamint szörfdeszkát és hűtőládát, benne frissítővel. Ezek történetbe helyezik a szett autóját és jól is néznek ki.

bogar_3.jpg

Matricáznunk is kell, de ebben az esetben ez indokolt. A hátsó és az oldalsó ablakokat tesszük velük pontosabbá, valamint e matricákkal tehetjük egyedivé autónkat és választhatjuk ki a nekünk legjobban tetsző rendszámot.

bogar_7.jpg

A californiai P51 AK1 a készlet LEGO tervezőjének, Mike Psiaki-nak a családnévre utal. Ilyen rendszám egyébként a Ford Mustang esetén is elérhető, hiszen azt is ő tervezte (ahogyan az Aston Martint is).

Ahogyan a bejegyzés elején utaltam rá, találtam egy igazi Volkswagen Bogarat is, ráadásul közel a lakhelyemhez, sőt, nagyon hasonló színben. A járgány tulajdonosa, Inczédy György volt olyan kedves, hogy bemutatta autóját. Ezt láthatjátok a fenti videóban nagyjából 04:26-tól.

Még több LEGO rajongói videóért iratkozz fel YouTube csatornánkra! Köszi!

A csodálatos, kifogástalan állapotban lévő veterán járműről nem is írnék bővebben, inkább nézzétek meg a videót és az alábbi galériát.

A VW Bogár azonnal belopta magát a szívembe. Nem tudom, lesz-e valaha egy ilyen gyönyörű hobbiautóm. Még jó, hogy kárpótlásképp itt a LEGO változat is, ami szintén nagyon szép és amit szintén nagyon lehet szeretni. A 10252 egy nagyszerű készlet, amihez 25 ezer forint körül lehet hozzájutni. Az enyém már a polcom éke.

bogar_11.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: veterán volkswagen lego bogár bemutató review kedvcsináló beetle volkswagen bogár VW veterán jármű 10252 szettszerda szett szerda lego 10252 10252 volkswagen beetle veterán bogár bemutató 10252

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr2314739121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása