2019.
05.22.

A Bosszúállók - Végtelen háborúban Thor a Galaxis őrzőihez csatlakozik, és közülük Mordállyal és Groottal elindul egy szunnyadó csillag felé, hogy új fegyvert szerezzen.

groot_1.jpg

groot_2.jpg

Ez a csipet-csapat és a Vihartörő megszerzése az, amit a 76102 Thor fegyvert keres LEGO készlet megelevenít - sajnos, kevés leleményességgel.

groot_6.jpg

A szett fő modellje a Galaxis őrzőinek hajórészlete, a kis űrkabin, amivel a fegyverért mennek. Ez nem csak a filmben, de a LEGO termékek között is egy részletnek mondható, ugyanis a kisebb jármű a nagyhoz csatolható.

groot_5.jpg

A kabinban, ha szűkösen is, de mind a három minifigura elfér, ráadásul elölről, hátulról és felülről is hozzáférünk a (gyéren kidolgozott) belső térhez.

groot_7.jpg

Az űrhajó apró szárnyait mozgathatjuk és a tetején lévő apró rakétákkal lőni is tudunk. A modell játékfunkcióit ezzel össze is foglaltam.

groot_8.jpg

Egy másik, apró építmény az új pöröly elkészülését hivatott valamiképpen megjeleníteni, játékba vinni. Ez a részlet alig egyezik meg a filmben látott jelenettel. Ezt csak tovább fokozza, hogy a szerkezet végén ott a hatalom köve, ami ilyenkor már rég a végtelen kesztyűben virított.

groot_4.jpg

Az építmény annyival járul hozzá a játszhatóságon, hogy az elején lévő kék, vízcsobbanásra emlékeztető tárcsát forgathatjuk és az alsó részt kitolhatjuk, így "tálalva" a Vihartörőt Thornak.

groot_3.jpg

Thor ebben a formában csak e szettben tűnik fel, ez jó érv lehet a vásárlás mellett. A ruháján szép a minta. A feje egyik oldalán a szikrázó, mi több, villámokat szóró arca látható.

groot_13.jpg

A kezébe is tudunk tenni mindenféle villámszerű kiegészítőt. Ezek az energianyalábok nagyon tetszenek, sokkal akciódúsabbá, élettel telibbé teszik a figurát.

groot_15.jpg

Fegyverét építőelemekből rakjuk össze, nem új öntőforma. Ez jobban is áll a Vihartörőnek, ám a heves játékok során az apró darabkák széthullhatnak.

groot_14.jpg

Ha a Thor fig jó érv a beszerzés mellett, tini Groot figurája egyenesen A Nagybetűs Indok. A festése szép, a feje pedig egyedi építőelem. Ez is csak ebben az egy szettben kapható.

groot_9.jpg

A hozzá járó kiegészítő egy vele azonos színű inda, amivel azt játszhatjuk el, amint karját adja a Vihartörőhöz.

groot_10.jpg

Mordálynak ez a verziója egy 2017-es GotG készletben is megjelent már. Bár a figura egyedi fej- és farokeleme nagyon igényes, ez a fig mégsem tetszik.

groot_11.jpg

A legnagyobb gondom vele, hogy túl nagy. Mordály mérete, kinézete a filmekben számos humoros jelenet, beszólás forrása - a LEGO verzióval a karakter bája elvész.

groot_12.jpg

A 76102 készlet a Végtelen háború termékcsalád tervezésének áldozatául esett. Egyrészt, ez kapta meg felső-kicsi méret- és árkategóriát, ami miatt nem fért bele a dobozba az egyébként érdekes jelenet több olyan jellegzetes része, ami a tartalomhoz és a játékélményhez is sokat adott volna: például egy forrófém-tégely vagy akár egy épített óriástörpe.

Ha tetszett a videó és további LEGO rajongói videókat is szívesen megnéznél, iratkozz fel YouTube csatornánkra. Köszönjük!

Másrészt, indokolatlanul beletettek egyet a végtelen kövek közül, csak azért, hogy kövessék azt az egyébként elég szívtelen logikát, hogy egy készletben csak egy kő legyen benne.

groot_17.jpg

Tini Groot némileg menti a helyzetet, de ha a többi karaktert nem szeretnéd (újra) megvenni, érdemesebb külön ezt az egy minifigurát levadászni, a modell nem a legerősebb a Végtelen Háború szettek között. A vásárlás mellett szólhat az is, ha teljessé tennéd a Galaxis őrzőinek hajóját.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego bemutató marvel szuperhős thor review kedvcsináló superheroes mordály super heroes groot infinity war végtelen háború szettszerda szett szerda lego bemutató tini groot lego groot lego thor 76102

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr4314843176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása