Állandó oldalak

ÜDV KÖZTÜNK!
Ne csak a rendezvényeken találkozzunk! A KOCKAFESZT LEGO rajongói blogja.
KERESÉS
ARHÍVUM
BLOGAJÁNLÓ
2019.
03.22.

Nagyon szeretem a LEGO Ideas témát. Ennek égisze alatt csupa olyan termék jelenik meg, amik más témán belül aligha láttak volna napvilágot. A termékcsalád élteti és elismeri a felnőtt LEGO rajongók kreativitását és elsősorban ők a célcsoport is.

popup_17.jpg| Sajnos a doboz nem visszazárható, mint a többi Ideas készletnél. |

popup_18.jpg

A 21315 Pop-up könyv már a 23. ötlet, ami megjelenik e témában. Micsoda különlegességgel van dolgunk ismét! Egy könyv alakú modell, amit ha kinyitunk, elénk tárul egy kedves régi történet.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: könyv lego bemutató book review kedvcsináló ideas lego ideas szettszerda szett szerda lego 21315 21315 lego ideas 21315 popup book jason allemann
2019.
03.15.

Ma megmutatom neked, hogy hogyan építhetsz könnyen zászlót, amivel a városodat, váradat, vitorlásodat díszítheted! A szükséges alkatrészek: 

flag_1.jpg

Magyar zászló az alap, de építhetsz más színekből is! A megépítés pofon egyszerű, alig pár lépés. Az első az zászlórúd: két rúd egy fénykard markolattal összefogva, ezt beleállítod a talapzatba, ami két lapos henger.

flag_4.jpg

Jöhet a zászló. 1x2-es laposokat illessz össze egy pötty eltolással, a lenti végére rakj egy 1x1-es lapost, a fentire egy 1x1-es lapost, kapoccsal a végén! Csináld meg a három (vagy amennyit választasz) színből és rakd össze őket.

flag_3.jpg

Végül nyomd rá a zászlórúdra és kész! Szép, szélben lobogó zászló az eredmény!

flag_2.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: tipp lego flag zászló MOC kreatív kedd kreativkedd
2019.
02.10.
Spoilermentes vélemény a The LEGO Movie 2-ről

Nem minden szupi-szuper - éneklik a szereplők az A LEGO Kaland 2 végén. Sajnos ez igaz a filmre is, amit már háromszor láttam a moziban. Kellett is, mert az első megtekintés során nem tudtam minden részletet megfigyelni és a fejemet is csak vakargattam a sztori láttán.

Az első LEGO film nem csak LEGO rajongóknak volt nagyszerű szórakozás, de állítom, az egyik legjobb animációs film volt az utóbbi években. Minden képkockája zseniális, bámulatosan részletgazdag tájakkal, építményekkel. Pörgős, bájos, humoros minden korosztálynak és minden LEGO felhasználónak. Tökéletes.

legomovie22.jpg

A második film is ígéretesen kezdődik. Bricksburgban indul a sztori, bemutatják nekünk a DUPLON bolygóról érkezett szörnyek által elhozott világvégét. A város Apokalipcity-vé válik. A posztapokaliptikus jelenetekben látott terep az utolsó olyan helyszín, ami az első film stílusát őrzi, amiben a LEGO rajongók remek építményeket fedezhetnek fel. A történet zöme ugyanis nem itt játszódik.

Elmegyünk innen A Te-Show rendszerbe, ahol kevésbé érvényesül a LEGO kockákból épített táj. Elmegyünk úgy, hogy egy csomó dologra nem kapunk választ. Egy képkocka erejéig láthatjuk Vitruviust, ismét fejjel, egészségesen, de nem tudjuk meg, hogyan tért vissza szellem-létéből. Rossz Zsaru semennyire sem őrzi a várost, csak hörög morcos arccal. Nem tudjuk, hogy az első film vége után a felnőtt LEGO kedvelő, aki a terepasztalokat építette, miért hagy fel hobbijával. Pedig felhagy, a LEGO világban Biznisz elnök is golfozni megy, a pincét innnetől csak fia, Finn használja. (Arról is lehetne elmélkedni, mennyire szerencsés üzenet, hogy a teljes diktatúra után mindenki megkapja a szabadságot, de a város azonnal összeomlik és eluralkodik a káosz. Arról is, hogy a közös játék élménye, amit a film éltet, miért nem valósul meg apa és fia vagy apa és gyerekek között. A felnőtt LEGO rajongó és egyben szülő egyfajta közvetítő szerepet is betölthetett volna ebben a testvérharcban, a szankcionáló és leteremtő anya helyett.)

legomovie2.jpg

Tehát, az a Finn kapja a pincét, akinek a húga, Bianca érkezik a DUPLO játékokkal. Ebből, a film előzeteseiből már össze is rakhatjuk szinte a teljes történetet, az alap konfliktust és a várható végkifejletet is. Ezt a kiszámíthatóságot a film maga sem igyekszik enyhíteni: minden eseményről tudjuk, a valóságban milyen történésnek felel meg. Azonnal tudjuk, mi a két testvér konfliktusa és annak mi a tétje.

Az egyetlen csavar, ami akár izgalmas is lehetne, egy hatalmas katyvasz. Az első vetítés után nem is értettem, miről van szó, habár a film készítői kerek perec ki is jelentik egy szereplőn keresztül, hogy ez az időutazós szál a belső én vívódásával együtt mindegy is, hagyjuk a fenébe, az ilyen sztorik úgyis mind kuszák. Ezt egy sértő hozzáállásnak vélem a célcsoport felé. Írtak egy komplex történetszálat, amit meglobogtatnak, ráépítik a plot twist-et és egyszerre több értékes mondanivalót, majd lesöpörnek az asztalról mindent egy mondattal, mondván: a gyerekeknek nem kellenek a részletek.)

legomovie222.jpg

Ha már az izgalom nincs meg és a történetvezetés hanyag, legalább a viccek ülnek - gondolhatnánk, de nem igazán. Mind a háromszor gyerekek is voltak a moziban. Az első rész végigröhögcsélése helyett itt hosszú percek teltek el nevetés nélkül. Az előzetesek és a filmklipek nézegetése során kiderül, hogy a szinkronizálással nagyon sok vicc elveszett. A meglévő poénok egy része inkább a felnőtteknek szól (ahogyan tán az egész film), a gyerekeknek pedig bárgyú mókázás jut: felrobbanás utáni kormos arccal nézelődés, elesések, csillámhányás. A LEGO kockára lépést, mint hatalmas viccet kétszer is elsütik egymás után, mondjuk a fájdalom valóban átjön, hogy megint, újra hallom ezt a nem túl eredeti, mára elcsépelt poént.

benny.jpg| Egy nagyszerű készlet a sok közül. Az ára 650 Ft/figura! Szuper! |

Van, amiért viszont hatalmas dicséret jár: ez A LEGO Kaland termékcsalád a LEGO kínálatában. A film kapcsán kijött szettek tartalma éppúgy jelenik meg a filmvásznon, mint ahogy a boltokban megvehetjük őket. Az űrhajók, a kockából épített szereplők, a járművek szinte pontosan megegyeznek. A film ettől sajnos csak reklámszerűbbé vált, azonban a készletek nagyon szépek és tartalmasak, több is közöttük remek ár-érték aránnyal bír.

A második LEGO Kaland egy közepesnek mondható animációs film, ami emlékeztet az első bravúros zsenialitására, de a nyomába sem ér. Szórakoztató, aranyos, de kiszámítható és következetlen. Kimondottan érdemes megnézni, de még érdemesebb játszani a filmhez kapcsolódó készletekkel, amik nagyon jók.

A franchise-ban még rengeteg lehetőség van és bízom is a folytatásban. Ha a Warner és a LEGO Csoport nem volna annyira mohó, lehetne nagyobb szünetet hagyni az új film előtt (hiszen a mostanit is megelőzte a Batman és a Ninjago), majd amikor már mindannyian visszautaznánk a LEGO univerzumba, olyan érdekes témát feldolgozni, mint például a LEGO játék elhagyásának éveit, amit a LEGO vezetői maguk neveznek sötét éveknek és amiről azt vallják, ilyenkor a LEGO legnagyobb kihívói a fiúk szívére hajtó tini lányok. Vagy visszahozni valahogyan a felnőtt LEGO rajongót, szerepeltetni a Technic-et, a régi LEGO témákat. A létező LEGO történelem, termékpaletta és a 2014-ben a vásznon megalkotott csodálatos LEGO világ végtelen forrása lehet az elmesélésre váró történeteknek.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: vélemény film mozi a lego kaland lego kaland a lego kaland 2
2019.
02.05.

Micsoda napra ébredtünk, kedves LEGO rajongók! Ma már vetítik az A LEGO Kaland második részét. Öt éve vártunk erre a pillanatra. A mai készletbemutatóval, az első film kedves emlékeinek felidézésével szeretnék még több kedvet csinálni ahhoz, hogy moziba menjetek.

benny_spaceship_1.jpg

A 70816 - ahogyan neve is mutatja - Benny űrhajójának modellje, ráadásul szinte kockára pontosan ugyanaz, mint amit a filmben is láthattunk. A járművet a film vége előtt rakja össze a bájos űrhajós.

benny_spaceship_2.jpg

A szett nem csak attól különleges, hogy felbukkanásával egyszerre modern és nosztalgikus módon tér vissza a LEGO univerzumba a classic space téma, hanem az egyedi, ritka minifiguráktól is. Ráadásul ma már egy ritkaságnak számító igazi kincs.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego bemutató review kedvcsináló spaceship classic space emmet lego kaland 70816 szettszerda szett szerda benny űrhajója
2018.
12.31.

Ebben a bejegyzésben, immár hagyományteremtő módon kiválasztom a LEGO Csoport idei termékkínálatából azt a 10 készletet, ami szerintem a legjobb volt. A tartalma, az üzenete, a kockák milyensége, a témaválasztás mind olyan szempontok voltak, melyek alapján választottam. És persze, a személyes ízlésemet is tükrözi a lista - ezért aztán a kommentek között szívesen fogadom a ti kedvenceiteket is.

41632-1.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: toplista lego top 10 legjobb top10 2018 2018 legjobb 2018 lego
2018.
12.13.
Knight's Tournament

Téma: Castle, Kastély
Altéma, korszak: Classic castle
Kiadás éve:
1979 (Európa, Nagy-Britannia, Ausztrália, Kanada), 1981 (USA)
Név: Knight's Tournament, Ritter-Turnier, Tournoi de chevaliers, Ridderfeest

A klasszikus kastély szériához tartozó, szám szerint második lovagi torna szett először 1979-ben jelent meg Európában és Ausztráliában 383-as kódszámmal, majd 1981-ben 6083-as számmal az USA-ban (nagyon sokszor az európai változat számához hozzácsaptak egy hatost vagy egy nullát).

img_0472.jpg

A 383-2 es elnevezés arra utal, hogy 1979-ben már létezett egy szett 383-mas számmal, egy jóval előbb megjelent (1973) teherautó és exkavátor készlet. A két változat között semmilyen különbséget nem lehet felfedezni, a henger elemeket nem változtatták meg a lyukas változatra, mint ahogy azt tették a 677/6077 szetteknél.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: retro lego bemutató kastély lovagi torna castle review lego castle 383 classic castle 6083 szettszerda