Állandó oldalak

ÜDV KÖZTÜNK!
Ne csak a rendezvényeken találkozzunk! A KOCKAFESZT LEGO rajongói blogja.
KERESÉS
ARHÍVUM
BLOGAJÁNLÓ
2018.
11.18.

Két hete mutattam meg, hogyan tudtok gyorsan és egyszerűen kisebb fákat építeni, hogy városotokat tarkítsátok. Most is hasonlót építünk csak egy számmal nagyobban. Íme a szükséges alkatrészek:

nagyfa_5.jpg

Akkor vágjunk bele! Fekete laposra helyezz öt hengert! A négyágú lapos hengerre rakj négy nagy lombot, majd a tetejére még két lapos hengert!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: tipp fa lego tree kreatív kedd kreativkedd lego tree lego fa
2018.
11.16.

A cseh Tomáš Kašpařík már régóta építgeti LEGO vidámparkját és vidámparki hintáit. Először a prágai Kids Fest-en találkoztam vele, ahol a valóban óriási LEGO óriáskerékkel volt ott. Ha jól emlékszem, több, mint 3,5 méteres magasságával ez a legnagyobb LEGO óriáskerék a világon.

hullamvasut.jpg| Kattintásra megnő! |

Tomáš más hintákat is épített, idővel egy közepes vidámparkja lett, ám az elkészült több óriáskerék mellett hullámvasútjaival robbant be újra a LEGO rajongók köztudatába. Ezeket egy különleges építési technikával építi meg: hővel meghajlítja a LEGO vonatsíneket, hogy egy kellően széles kocsinak stabil és nagy pályát építhessen.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra, tele van LEGO rajongóknak szánt jóságokkal.

A látványt nehéz szövegben és képpel visszaadni, ezért mindenképpen nézzétek meg az alkotásról készített videómat, amin működés közben látható a hullámvasút. (A videó nem Dániában, hanem Olmützben készült.)

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego vidámpark hullámvasút rollercoaster Tomáš Kašpařík Skaerbaek Skaerbaek Fan Weekend lego vidámpark lego hullámvasút lego rollercoaster
2018.
11.14.

Nem én találom ki a LEGO Star Wars termékek botcsinálta fordításait, hanem a cég maga. Szóval, a címben lévő név alatt fut a szett, amit ma alaposan szemügyre veszünk.

75200_alt1.jpg

A nyolcadik részben bemutatott sziget, ahol Luke Skywalker tölti önkéntes száműzetését, vegyes érzelmeket váltott ki a rajongókban. Nem is tudom, a LEGO tervezői mi mást építhettek volna a helyszínnel kapcsolatban, mint Luke kőkunyhóját. Talán a Jedi írásokat őrző ősi fát lehetett volna még megtervezni, lángra-kapós játékfunkcióval.

20181030_021432.jpg

Ezt azonban biztosan nem engedte a Disney. Általánosságban elmondható, hogy a LEGO Star Wars készletek tervezése roppant nagy kihívássá vált a LEGO dizájnereknek. Szorosabb a határidő, mint más termékek megalkotása esetén, valamint sok a megkötés - nem tervezhetnek olyan készletet, ami idejekorán sugallja a film eseményeit.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: star wars edzés sziget lego bemutató rey review kedvcsináló luke skywalker luke lego star wars porg szettszerda szett szerda 75200 ahch-to
2018.
11.12.

A minap néztem meg a Netflix dokumentum sorozatát, amiben olyan játékokat mutatnak be, amelyek megváltoztatták a világot. Oké, ez talán kicsit túlzó, de annyit azért kijelenthetünk, ezek a játékok több millió ember gyermek-, sőt, felnőttkorára voltak hatással, legendássá váltak és manapság is masszív rajongótáborral bírnak. A popkult részei és eszközei, akárcsak a LEGO.

tttmu_1.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: dokumentum doku lego dokumentumfilm netflix the toys that made us
2018.
11.11.

A parkodba, strandra, városod főterére egyaránt illik egy kis mozgó büfé! Ezt már nem lesz olyan könnyű összerakni, mint amiket korábban mutattam, de azért nem kell kétségbe esni. Lássuk, mi kel hozzá: 

hotdog_6.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: kocsi város lego hotdog büfé MOC kreatív kedd kreativkedd
2018.
11.09.

Az olasz Beniamino Fermani építette ezt a méretes LEGO vidámparkot, amit még a Skaerbaek Fan Weekend-en láttam. Sajnos az építő nem beszélt jól angolul, így kevés részletet tudok az alkotásról.

vidampark_2.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: játék lego vidámpark ride lego theme park amusement park MOC theme park SEOC Skaerbaek Skaerbaek Fan Weekend lego vidámpark