2018.
09.03.

Idén került polcokra a LEGO Technic termékcsalád exkluzív darabja, a Bugatti Chiron, ami 1:8-as méretarányával és újszerű megoldásaival a sokat látott Technic rajongók szívét is megdobogtatta.

A múlt héten bemutatott, életnagyságú LEGO Bugatti Chiron már instant szívritmuszavart okozhat, de a lélegzetünk biztosan eláll tőle.

bugatti_hiconsumption_2.jpg| Kép: hiconsumption.com |

Hát még ha átgondoljuk a részleteket. Szóval, a cseh Kladno-ban lévő LEGO gyárban van egy csapat, aki óriás LEGO modelleket épít - ám általában a normál LEGO építőelemekből. Ez a megfelelő szoftverrel azért nem túl nagy meló, a 3D modellből a program LEGO szobrot generál, tulajdonképpen a formát a LEGO kocka méreteivel összhangban "voxelizálja". Oké, ezt most rémségesen leegyszerűsítettem, de a lényeg, hogy rutin feladat.

bugatti_cnbc.jpg| Kép: cnbc.com |

A Technic rendszer különlegessége azonban nem tette lehetővé, hogy ugyanezzel a programmal az elejétől a végéig megtervezzék a gigantikus Chiront. Ezért aztán, a 16 szakértőből álló csapat 13438 munkaórát fordított arra, hogy saját kútfőből megépítsék ezt a monstrumot, előzetes tervrajz nélkül. Pont úgy ültek és építettek, mint ahogyan te vagy én szoktunk a szőnyegen.

bugatti_mashable.jpg| Kép: mashable.com |

Nagy kihívás volt, hogy az eredeti sportautó mindenütt ívelt formáját visszaadják. A megoldás az volt, hogy három- és hatszög alakokat építettek, melyeket rugalmas alkatrészekkel kapcsoltak össze.

bugatti_roadandtrack.jpg| Kép: roadandtrack.com |

Bár több, mint egymillió építőelemet felhasználtak, ezeket nem ragasztották össze, azaz a modell teljes stabilitásáért a LEGO Technic elemek erős kapcsolódása felel. Elképesztő, igaz?

Ezek a fickók őrült zsenik! - kiálthatnánk fel, de ezt tartogassuk még egy darabig. Fontos tudni, hogy az autó valóban működik! 2304 LEGO Power Functions motor hajtja meg a négy kerekét és 20 km/h végsebességgel csapatott vele a Bugatti tesztpilótája. Ezt az autóba épített sebességmérőt leolvasva állapították meg - mely sebességmérő szintén LEGO Technic építőelemekből készült.

bugatti_hiconsumption.jpg| Kép: hiconsumption.com |

Az 1500 kg össztömegű jármű 90%-a eredeti LEGO alkatrész. 100%-a pedig brutál királyság.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: bugatti lego kladno chiron hirhetfo bugatti chiron lego bugatti lego bugatti chiron

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr7714218595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása