2018.
09.04.
Kreatív kedd - 1. rész

Műhelyemben készülnek az újabb terepasztalok, köztük több licences témájú. Ez itt az egyiknek a kezdete. Egy-egy Star Wars rajongó biztosan kapásból tudja, hogy mi lesz belőle: a Naboo fővárosa, Theed palotáinak egyike.

blog1.jpg

Ebben a posztban még nem a kész palotát vagy terepasztalt fogom bemutatni, csupán az egyik építményt, ami az utcát fogja színesíteni és ami nem hiányozhat egy Naboo jelenetből. Ez a flash speeder.

7124-1.jpg| Kép: brickset.com |

Ezzel a lassú járművel a testőrség szelte a város utcáit, s amikor Padméval az élükön a várost védik a droidoktól, szintén találkozhatunk a járgánnyal. A LEGO Csoport kétszer adta ki ezt a siklót, egyszer jó régen és egyszer nem annyira régen.

75091-1.jpg

A saját verzióm megépítésekor az utolsóból indultam ki; nemcsak a tervéből, de szó szerint is, a kockáiból, vettem egy ilyen készletet. A szettben lévő modell azonban sok sebből vérzik. Röviden összefoglalva, túlságosan nagy és aránytalan. Ezen szerettem volna finomítani, jobbítani.

flash_speeder.jpg

Ha a filmben lévő járgányt nézzük, láthatjuk, milyen kicsi az egész. Tulajdonképpen, az elsőként megjelent készlet tán még jobban is sikerült, mint a modernebb. A cél tehát adott volt: egy, a réginél formásabb, de az újnál kisebb speedert kellett építenem.

20180903_131922.jpg

Ez lett a végeredmény. Az utastér padlóját amennyire csak lehetett, lesüllyesztettem, de a minifigurák még így is elég magason ülnek, ráadásul egy figura zömök is, mint tudjuk. Ezért a modell szélessége még úgy is szinte adott volt, hogy az oldalait oldalra építős technikával oldottam meg.

20180903_132330.jpg

Sőt, például az ágyú nagysága és magassága is nagyobb kellett legyen, mint az eredetin, különben a figek fejét lyuggatta volna a kilőtt lézernyaláb. Végül is, az egész kreációm kicsit nagyobb lett, mint kellene lennie, mivel arányosságra törekedtem és így az egyik paraméter meghatározta a másikat. Ám így is sokkal kisebbre sikerült, mint a LEGO készletben lévő.

20180903_132031.jpg

Az viszont megoldható lett volna, hogy az építményem 1 kockával rövidebb legyen. Ha megfigyeljük, a filmben lévő siklóban nincsenek hátsó ülések, a sikló tetején ülnek a katonák.

20180903_131943.jpg| Nyomokban Hulkot tartalmaz - megtalálod? |

Végül úgy döntöttem, teszek üléseket a saját változatomba hátra is, mivel ez némileg játszhatóbbá teszi. Azt sem tartottam fontosnak, hogy egyetlen kockányit spóroljak a hosszából.

20180903_132002.jpg

Bár az építményem még mindig nem tökéletes, sokkal jobbnak érzem, mint a LEGO szett. Játszható, stabil, arányosabb, formás - elégedett vagyok vele.

Te mit gondolsz? Örülök a véleményednek, kritikádnak - oszd meg velünk kommentben itt, vagy a facebook poszt alatt!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego naboo lego star wars MOC kreatív kedd kreativkedd flash speeder theed

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr8814219631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása