2018.
09.05.
Szett szerda - 1. rész

Mindig is szerettem a LEGO Ideas készletekben, hogy olyan újszerű témákat hoznak be a LEGO világába, amelyekkel talán sosem találkoztunk volna a normál termékkínálaton belül.

sib_1.jpg

sib_2.jpg

Talán - mert például a 21313 Hajó a palackban szett akár egy kalózos témán belül is felbukkanhatott volna. Ilyen nem történt, de sebaj.

sib_3.jpg

sib_4.jpg

Az Ideas égisze alatt még exkluzívabb a modell és a LEGO rajongók számára talán még kedvesebb egy olyan termékcsaládon belül látni ezt a remek építményt, amely a többi LEGO őrült ötleteit karolja fel és viszi bolti forgalomba.

sib_11.jpg

Már egy kicsit el is árultam, mit gondolok a címben is említett hajóról és palackról: nagyszerű építmény mindkettő.  Sőt, mindhárom, hiszen van egy tartóállványunk is.

sib_10.jpg

Az építés a hajóval kezdődik. Kicsi (hiszen a palackba kell majd férjen), mégis számos részletet sikerült megjeleníteni rajta, még ha elnagyoltan is. Kevésbé stabil részei akár hibának vélhetők is volnának, ha nem tudnánk, hogy ez a szett polcunk éke lesz, játszani aligha fogunk vele.

sib_12.jpg

A palack összerakása ránézésre sem nagy talány, hiszen nagy átlátszó panelekből áll. Az egyetlen része, ami minden bizonnyal a legtöbbünket felcsigázta, az az alja.

sib_7.jpg

Itt apró pici átlátszó lapos és lejtős elemekkel illetve néhány 1x1-es, oldalt is bütykös kockával a sík minden irányában variálunk az építéssel, míg nem sikerül a palack test keresztmetszetének formáját jól közelítve felvenni.

sib_9.jpg

A palack aljához egyszerűen tudjuk rögzíteni a vitorlást, ami épp, hogy befér. Az ötletgazda LEGO rajongó eredetileg egy méretesebb palackot tervezett, aminek megtámasztása is más volt és így egy jóval nagyobb hajó is elfért benne.

jake.jpeg

Bár a szorosan a palackba passzoló hajó némi rossz érzést kelt építés közben, a LEGO tervező szép munkát végeztek az Ideas projekt készletté formálásában és döntésük a készlet mérete, kezelhetősége, stabilitása szempontjából is indokoltnak látszik.

sib_5.jpg

A palack állványába bőven teszünk anyagot. Ezek zömében barna építőelemek, amik az ívelt tartó formájának kialakításában segítenek sokat, de szerencsére díszítésből is akad szép számmal.

sib_6.jpg

A roppant mutatós díszítés két kiemelkedő építőeleme a hajó nevét jelző 2x4-es csempe, valamint a fordítva nyomtatott tányér elem, ami az állvány közepén lévő iránytű lapjául szolgál.

sib_15.jpg

A palack tökéletesen illeszkedik tartójának villái közé és stabilan a helyén is marad. A jó kialakításnak köszönhetően némileg még játszani is tudunk a palackunk elhelyezésével, előrébb vagy hátrább tudjuk csúsztatni.

sib_16.jpg

A körülbelül másfél órás építés szép élményt nyújt a különlegességekre nyitott LEGO rajongók számára, a felhasznált építési trükkökből mindenki tanulhat. A szett már nevében is pontos ígéret, de azt a reményünket is beváltja, hogy egy egyszerre irtó menő és kiemelkedően esztétikus éke lesz polcunknak.

A szett 22-25 ezer forintba kerül, online piactereken esetleg olcsóbban is belefuthatunk. Ez nem kevés és a 962 építőelem nagy része a tengert érzékeltető 1x1-es kék csempe, de még így is megéri a vásárlás.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego bemutató review kedvcsináló ideas lego ideas szettszerda 21313 lego 21313 hajó a palackban ship in a bottle

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr2114199889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása