2018.
09.10.

Sok minden szerethető van a városomban, Nagymarosban. Az egyik, hogy mindig találni olyan embereket, akik önzetlenül igyekeznek a települést élhetőbbé, érdekesebbé, jobbá tenni. Például robotszakkört szerveznek az iskola falain belül.

maros_robo_team_blog_1.jpg

Czoch András mint lelkes szülő tartja a programozásra, robotépítésre játékosan oktató szakköröket, idén már két csoportnak. Többféle robot programozását is megtanulják és a programnyelvvel általánosságban is ismerkednek. Micro:bit, arduino és LEGO Mindstorms eszközökkel is dolgoznak.

maros_robo_team_blog_4.jpg

Nem is akárhogyan! A LEGO Mindstorms robotok diák felhasználói számára meghirdetett World Robot Olympiad hazai döntőjében a Maros Robo Team második helyezést ért el, ami tekintve, hogy ez volt a gyerkőcök első versenye, hatalmas eredmény. A következő terv, hogy a csapat legközelebb már a FIRST LEGO League versenyen is részt vesz, mely egy másik nívós világbajnokság több százezer fiatal számára. (A KOCKAFESZT csapata egyébként évek óta részt vesz a FLL Debrecenben megrendezett hatalmas döntőin, mint kiállító.)

maros_robo_team_blog_3.jpg

Elismerve a nagymarosi gyerekek és szüleik teljesítményét és szorgalmát, az Andrással való egyeztetés után a KOCKAFESZT a nagymarosi robot csapat támogatója lesz.

maros_robo_team_blog_2.jpg

Első ízben, egy májusban átadott kockacsomag után a múlt héten ismét legalább 10.000 LEGO Technic kockával és LEGO elektromos alkatrészekkel támogattuk a szakkört. A raktáron lévő sokféle LEGO Technic építőelem által a gyerekek rugalmasabban tervezhetik meg a szakkörön (vagy a versenyekre) meghirdetett feladatokat elvégző robotokat.

fb_borito_nagymaros_2018_masolata_2.jpg

Hahó, a Maros Robo Team is segít nekünk! A nagymarosi KOCKAFESZTen a látogatók betekintést nyerhetnek a szakkörbe, maguk is kipróbálhatják a programozást és játszhatnak a LEGO Mindstorms nyomtatóval, valamint az itt a piros, hol a piros? robottal is.

A robotos foglalkozásokon való részvétel jelentkezéshez kötött.

A regisztrációhoz kattints IDE.

A nagymarosi KOCKAFESZT az első olyan rendezvényünk, melyet teljesen saját keretből szervezünk, azon szándék mentén, hogy a helyi iskolát, iskolai alapítványt, egy iskolai szakkört támogatni tudjunk. Gyertek el Ti is és érezzétek jól magatokat. Jegyek már kaphatók a Nokedli önkiszolgáló étteremben. Részletek ITT.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego nagymaros kockafeszt maros robo team

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr9214228567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása