2018.
09.16.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt városszépítő, színesítő akcióval már az ország több pontján is felbukkant. Nekem - politikai véleményemtől függetlenül - mindig tetszenek ezek, a sivár utcaképet vidámabbá tevő, egyszerű pingálások.

totem_2.jpg

Ne kapj a szívedhez, ez egy LEGO rajongóknak szóló blog, ám most mégis a kétfarkú budapesti aktivistáinak legutóbbi alkotásáról lesz szó. Látod a képet? Akkor érted, miért.

totem_4.jpg

A néhány nappal ezelőtt még szürkén, rozsdásan ácsorgó oszlop (mi ez? hirdetőfelület?) egyszerre élénk sárga foltként dobja fel a környék hangulatát.

Tetszik az alkotók szerénysége, a pártlogó csak kicsiben szerepel a street art alján, így itt valóban a 40 éves LEGO minifigura szeretete a hangsúlyos.

totem_7.jpg

Olyannyira igaz ez, hogy a készítők még le is térdeltek a mű elé. Az erről készült képet ezzel kommentálták: Elkészült a LEGO totem, egy új szakrális és zarándokhelyszín a városban, ahol bárki elmondhatja e rövidke imát : Mindennapi legózásunk add meg nekünk ma ; Ne vígy minket kísértésbe, Állíts fel a TV-től, legyen ismét fantáziám Ámen.

totem_6.jpg

Őszintén remélem, hogy sem a rendőrök, sem a közterület-karbantartók, sem a főkefe nem mossa le ezt a mosolygásra késztető festést - és a LEGO cég is hagyja, hogy örüljenek neki az arra járó gyerkőcök és LEGO rajongók.

Ki tudja, a végén tényleg egy zarándokhely lesz. Én már elmentem a totemhez. :)

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: budapest utca lego street street art kétfarkú mkkp buda fehérvári út minifigura hirhetfo lego street art

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr8614235643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Celtic 2018.09.16. 19:43:10

Koszi a cikket !

Amugy valamilyen szellozo, az egyik srac, aki a tetejet takaritotta (higito ugye, hogy tiszta legyen festes elott) azt mondta, hogy 60-70 fokos meleg jon ott ki belole.

pizo 2018.09.16. 21:20:52

Azt is tudom hol van:)

Zoli

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.09.16. 22:00:19

@pizo: Nehéz volt kitalálni, miután megadták, hogy Fehérvári út és ott vannak a vasúti sínek.

2018.09.17. 00:41:41

Az eddigi hagyományokhoz híven az várható, hogy ezek a bunkók visszacsinálják/visszacsináltatják, mert senkinek sem szabad helyettük gondolkoznia. Ám ők sem teszik, így ha nincs a Kétfarkú, tőletek simán elrohadhatna az ország, ahol amúgy minden rendben van.

Orbán Hazaáruló Viktor 2018.09.17. 08:44:25

Vissza fogják csinálni rozsdásszutykosra. Ahogy a kátyúkat is visszaállították eredeti állapotukra.

KissGecihuszár 2018.09.17. 08:57:49

Ez a Főtáv egyik ú.n. "kigőzöltetője", tehát ehhez -elvileg- semmi köze nincs sem a XI. ker. Önkorinak, sem a Förinek, sem semmilyen helyi rambó szervezetnek! Bájdövéj; elképesztő állapotban vannak a Fehérvári út közvill oszlopai (is),amiért -megintcsak elvileg- agyba&főbe lehetne büntetni a BDK-t, tehát végső fokon az ELMŰ-ÉMÁSZ-t, ugyanis a közvill oszlop igencsak meghatározó tereptárgy az össz utca és városkép szempontjából! Ha tökösebb lenne a nagyon nem tökös XI. ker. Önkori, már írhatná a felszólítást a BDK-nak...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.09.17. 10:35:04

Ma reggel arrafelé vittem a lányomat az iskolába, de annyira kellett figyelnem a forgalomra, hogy nem vettem észre ezt a zseniális totemoszlopot. Na, majd holnap megfigyelem, ha addigra Pártunk és Kormányunk le nem bontatja... :)

Celtic 2018.09.17. 21:19:50

@KissGecihuszár: "Ez a Főtáv egyik ú.n. "kigőzöltetője","

Koszi! Tenyleg azon tunodtunk, mi a halaltol jon belole ilyen hoseg.
süti beállítások módosítása