2018.
09.21.
Nagyra nőtt figurák

Folytassuk a sorozatot, melyben végigvesszük, milyen különböző emberke figurák jelentek meg a LEGO termékeiben. A nulladik részben megemlékeztünk az idén 40 éves minifiguráról. Az első részben a minifigura elődjeit láthattuk, a második részben a minifigurával párhuzamosan megjelent figurákat, most pedig szintén párhuzamosan létező, de jóval nagyobbra nőtt figek következnek.

technic5.jpg

technic6.jpg

1986 - 1999 TECHNIC

A legelső TECHNIC figurákat, a TECHNIC Arctic Action sorozatánál mutatták be. Sokkal nagyobbak mint az átlagos figurák, persze azért, mert a Technic járművek is sokkal nagyobbak.

technic3.jpg

Mivel sokkal nagyobbak ezért volt rá lehetőség, hogy a végtagjaikat több helyen is mozgathassuk. A figurák összeszerelve kerültek a dobozba. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehetett őket szétszedni, de azért egy kis erőt ki kellett fejteni.

technic2.png

A lábuk 1x2-es méretű, kezük pedig TECHNIC összekötő henger méretű (mi ezeknek a szép magyar neve?!). Sajnos a kezükbe nem sok minden volt adható, hiszen összesen csak egy csavarkulcs és egy síbot volt fellelhető.

technic1.png

Mivel mindegyik figura valamilyen járműhöz járt, ezért nagyjából mindegyikhez tartozott egy sisak is. A legtöbb figura a TECHNIC CyberSlam/Competition készletekhez járt.

technic4.jpg

1994 - 2009 - Belville

A legelső Belville készleteket 1994-ben mutatták be, de csak 1995-től voltak kaphatóak. Egyértelműen a lányok volt a célközönsége a szetteknek, hiszen ezek lényegében babák.

belville7.jpg

Ez a figurákból is látszik, hiszen nagyjából csak női karaktereket találunk, kivétel a hercegnős szettek amelyekhez kötelező egy herceg.

belville2.png

belville3.jpg

belville4.png

A figurák megjelenése valahol a TECHNIC és a Friends karakterek közé sorolható, mozgatható végtagok, sokféle kiegészítő, nagyon színes ruházat.

belville6.jpg

A bábuk magassága is az előbb említett két téma közé sorolható. Némelyik figura egészen ijesztő és bizarr, a kedvencem Madam Frost a boszorkány.

belville5.jpg

1995 - Cybots

A következő témakor sajnos sosem látott napvilágot, viszont ötleteit később felhasználták más témáknál. Számos prototípust készítettek, amelyek nem kerültek a boltok polcaira.

cybots2.jpg

Alapjában véve ez egy kísérleti projekt volt, képesek-e akció figurákat készíteni, amellyel tesztelhetik az új figura végtag gömbcsuklókat.

cybots1.jpg

Ezek a figurák képezték az alapját a későbbi Rock Raiders, Power Miners és Bionicle figuráknak. A különböző végtagokat gyurmából és agyagból modellezték le. A képeken látható, hogy azért ezek a figurák elég nagy méretűek voltak.

cybots3.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego figura technic competition belville cybot lego történelem cyberslam

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr3514222467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása