2018.
10.07.

A városod parkjába, egy villa, vagy egy kastély kertjébe nincs jobb díszítőelem a szökőkútnál. Ebben a részben megmutatom, hogy hogyan tudsz összehozni mindössze huszonkét alkatrészből egy kis szökőkutat, amit később átépíthetsz egyre nagyobb és nagyobbra. 

fountain_5.jpg

Mint látjátok, nem valami sok kocka szükséges, bár ki is javítanám magam, mert az átlátszó pöttyöket nem számoltam össze. Azokból sem kell több tíz-tizenöt darabnál. Első lépésként veszünk egy alapot és a köríves elemekből kialakítjuk a szökőkút peremét.

fountain_4.jpg

Ha megvan a perem, jöhet a középső oszlop talapzat, amit az 1x2 rács elemmel dekorálunk. Ez az alkatrész nagyon jó dekorációs elem, épületre, repülőre, autóra, űrhajóra mind passzol. Ha a talapzat a helyén van, egyszerűen szórunk a köztes helyre annyi pöttyöt, amennyi feltölti azt és már meg is van a víz. 

fountain_3.jpg

Ha ez mind megvolt, jöhet a vékonyka oszlop helyére illesztése. Mivel a teteje tulajdonképpen fejjel lefelé van, ezért egy rudat kell átnyomni rajta, ami az oszlop aljához rögzíti majd a kész tetőt. Ami a képen nem látszik, de fontos: a nagy radar-elemben lévő 2x2 kört egy átlátszó pötty tartja a helyén, ami a közepébe van illesztve. 

fountain_2.jpg

Már csak a helyére kell szúrni az oszlopot és... kész is! Az eredmény igazán szép látvány, de ne állj meg itt! Építs nagyobbat, bonyolultabbat, színesebbet! 

fountain_1.jpg

Ha megvan a nagyobb, jobb, ékesebb szökőkút, esetleg mást építettél és szívesen megmutatnád nekünk, írj a hello[kukac]kockafeszt.hu e-mail címre.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: tipp város lego ötlet szökőkút kreatív kedd kreativkedd

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr6914247825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása