2018.
10.10.
Szett szerda - 6. rész

2013, 2014, 2015, 2016, 2017 - mi a közös ezekben az években? Nos, mindegyikben adott ki a LEGO Csoport valamilyen Snowspeedert, pöttömöt, gyűjtőit, vagy minifigurához méretezettet. Ilyen, minifigest háromszor az öt év alatt, a Star Wars téma indulása óta pedig hatszor.

75049_alt1.jpg

Nekem a 75049 Snowspeeder van meg, 2014-ből. Akkor még féláron jutottam hozzá egy Tesco leárazásban. Nem nagyon vitték. Nem csodálom, mivel sokkal jobb ár-érték arányban akkor még kapható volt egy másik szett, amiben szintén volt egy hósikló.

snowspeeder_7.jpg

Biztosan van köztetek, aki az Úr 2018. évében ki nem bontana egy 2014-es készletet, pláne, ha semmi de semmi olyat nem épít, amihez kellene amit a dobozban talál. Én azonban azért vettem, hogy összeépítve is meglegyen ez az ikonikus jármű, ezért a dobozt széttépve, széles vigyorral az arcomon kezdtem az építést. Nem az űrhajóval, hanem egy birodalmi katonák által használt ágyúval.

snowspeeder_3.jpg

Mivel erről nem igazán van mit mondani, nézzük is a fő modellt, a siklót. Az építése élvezetes, bár a szárnyak között csak apró eltérés van, így a vége felé némileg monotonná válik.

snowspeeder_2.jpg

A járgány formáját frappánsan képezték le LEGO kockákból. Valójában itt megint a szárnyakról beszélünk: tökéletes a dőlése, az alakja. A rajtuk lévő ágyúk töve nem igazán stabil, ezért előfordulhat, hogy ez izgágább játszás közben meggyöngül, akár le is pottyan.

snowspeeder_1.jpg

A snowspeeder hátulján egy mini rakétavetőt találunk, valamint egy csörlőt. Utóbbiról tudjuk, hogy az AT-AT lépegetők elgáncsolásához szükséges. Sajnos a készletben túl rövid madzagot adnak hozzá, tán még a LEGO készlet lépegető kétszeri-háromszori körbetekeréséhez sem volna elegendő.

snowspeeder_5.jpg

A hósikló törzse stabil. Odabent két minifigura fér el, még az eszközeiket is melléjük tudjuk tenni, ha kicsit ügyeskedünk.

snowspeeder_4.jpg

A szélvédő elvben két ízben tud felnyílni, a gyakorlatban ezt a tető enyhe szétesése kíséri, ezért maradjunk csak az egyben felnyitás mellett, ami viszont tökéletesen működik.

snowspeeder_6.jpg

A készlethez három minifigura jár. Az egyikük egy birodalmi snowtrooper. Teljesen rendben van ez a figura, egyszerű de nagyszerű. Ő kezeli majd a jókora ágyút.

A siklót ketten irányítják. Az egyikük természetesen Luke Skywalker, akihez egy fénykardot kapunk kiegészítőként. A másik figura Dak Ralter.

snowspeeder_11.jpg

Ez a szereplő még néhány mondatot is kapott a filmben, emlékeztem is rá, a neve azonban nem volt meg, sőt, jó ideig megjegyezni sem tudtam.

snowspeeder_12.jpg

Mindkét minifigurához kétféle arckifejezés jár, ami segít abban, hogy a vonatkozó jelenetet még pontosabban játsszuk újra.

snowspeeder_13.jpg

A 75049 egy jól összerakott, apró hibáktól eltekintve erős szerkezetű modell, amivel jól lehet játszani. A szárnyak alatti rugós ágyú, a hátsó kicsi pisztoly, a csörlő és a birodalmi katona mind a játszhatóságot növelik.

A figurák szépen dekoráltak. Matricázni kell, de nem sokat. A levonók apró részletekkel gazdagítják az építményt. Aki lemaradt róla, ne aggódjon, mivel a snowspeeder gyakori vendég a LEGO Star Wars termékvonalban.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: star wars lego bemutató review kedvcsináló luke skywalker snowtrooper snowspeeder szettszerda 75049 hósikló dak ralter

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr9014222565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása