2018.
10.24.
Szett szerda - 9. rész

A LEGO Brand Store-ok azok a külföldön fellelhető, maga a LEGO Csoport által irányított boltok, ahol a vásárlók a legszebb körülmények között találkozhatnak a márkával. Az elmúlt évekből kettő olyan alkalmat is fel tudok idézni (ezt és ezt), amikor LEGO készletben bukkant fel egy ilyen üzlet.

40305_alt1.jpg

A 40305 LEGO Brand Store a harmadik alkalom és végre nem egy nagyobb készlet részeként, nem egy promóciós termékként, hanem önálló szettként jelenik meg a bolt. Sajnos, ez nem válik előnyére.

lbs_1.jpg

Az épület két szintből és a tetőből áll. A ház külsején a fehér, piros, sárga és fekete részeket (melyek a LEGO logó színei) főleg szürke egészíti ki és csak néhol töri meg kék vagy zöld.

lbs_2.jpg

Bal oldalt például a kék bankautomata, ami, elnézve a mai LEGO árakat, biztosan kelleni fog a minifig-vásárlóknak.

lbs_3.jpg

Jobb oldalt már csak a csupasz falat látjuk. Az épület hátulja nyitott, így a modell babaházszerű. Ez játszhatóvá teszi a készletet.

lbs_4.jpg

A földszinten találjuk a Pick-a-Brick falat, a pénztárt, a kirakatot és egy polcnyi LEGO terméket. Legnagyobb meglepetésemre ezek a LEGO dobozok itt 1x2-es kockák, ami egész érthetetlen, mivel minden más készletben csempékre nyomtatják vagy matricáztatják a dobozképeket.

lbs_8.jpg

A bejárati ajtó, az alkatrészes fal helye felcserélhető. Ez azért van, mert ez az épület az újabb LEGO Creator házak stílusában épült. Azoknál a lényeg, hogy 8x16-os vagy 8x8-as lapokra kell egy-egy modult építenünk, melyek aztán szabadon felcserélhetők. Sőt, a modulok falai is variálhatók.

lbs_7.jpg

Ennek itt nincs túl sok értelme, mivel ha az ajtónak cseréljük fel a helyét, a pénztár mögé kerül, ami nem ideális egy üzletben. Az emeletre sem tehetünk ajtót. Az emeleten egyébként két ugyanolyan ablakos falrész kapott helyet, így ezek variálása szintúgy fölösleges. Esetleg az egyik emeleti ablakot cserélni tudjuk a PAB fallal, vagy szintet tudunk cserélni, de úgy az eredetileg földszintnek szánt szinten két különböző ablak lesz.

lbs_9.jpg

Akarva-akaratlanul felmerül a kérdés: ha a LEGO Creator moduláris rendszere csak ilyen kevés lehetőséget tartogat számunkra, vajon megérte-e ehhez a tervezéshez ragaszkodni?

lbs_10.jpg

Az első emeletet (ahol egy második termékpolcot, két kisebb kirakatot, egy Build-a-Mini standot, valamint egy kiegészítő tárolót találunk) a lapos tető követi. Szemből nem nagy szám, a felszíne annál izgalmasabb.

lbs_11.jpg

A Brand Store-ba egy kisfiú és az apukája igyekszik. Ezek a CITY és Creator készletekből megszokott általános minifigurák. Vidámak, mosolygósok, a kisfiú arca különösen tetszik.

lbs_6.jpg

A 40305 egy nagyszerű készlet azok számára, akik könnyen és gyorsan szeretnék főleg CITY és Creator házakból álló LEGO városukat egy LEGO Brand Store-ral feldobni. Mivel az épületben a Creator vonalon látott moduláris rendszer túl sok verziót nem kínál, a "babázás" vagy az átépítés marad, mint játéklehetőség.

lbs_5.jpg

A LEGO boltos készleteket régebb óta gyűjtők számára ez a termék (főleg a maga 8000 forintos árcédulájával) kiábrándító lesz. Az építményben található mini LEGO szett építési megoldás egyetlen korábban látottal sem kompatibilis. Vigaszul megjegyzem, sok hasznos építőelem van a dobozban.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: üzlet lego bolt bemutató kirakat city shop review kedvcsináló creator lego brand store szettszerda 40305

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr7814222819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.10.24. 08:18:13

Elég gyenge készlet, amikor megláttam, egyszerű marketingfogásnak soroltam be.
A Lego boltos készleteknél sose értettem, hogy miért hiányzik az eladó ilyen gyakran.
süti beállítások módosítása