2019.
02.05.

Micsoda napra ébredtünk, kedves LEGO rajongók! Ma már vetítik az A LEGO Kaland második részét. Öt éve vártunk erre a pillanatra. A mai készletbemutatóval, az első film kedves emlékeinek felidézésével szeretnék még több kedvet csinálni ahhoz, hogy moziba menjetek.

benny_spaceship_1.jpg

A 70816 - ahogyan neve is mutatja - Benny űrhajójának modellje, ráadásul szinte kockára pontosan ugyanaz, mint amit a filmben is láthattunk. A járművet a film vége előtt rakja össze a bájos űrhajós.

benny_spaceship_2.jpg

A szett nem csak attól különleges, hogy felbukkanásával egyszerre modern és nosztalgikus módon tér vissza a LEGO univerzumba a classic space téma, hanem az egyedi, ritka minifiguráktól is. Ráadásul ma már egy ritkaságnak számító igazi kincs.

benny_spaceship_3.jpg

Az építést az Octan robot űrjárművével kezdjük. Ez egy szerényebb építmény, szerepe egyértelműen a játékélmény fokozása azáltal, hogy legyőzendő karakter is felbukkan a dobozban.

benny_spaceship_5.jpg

benny_spaceship_4.jpg

A szélvédő felnyílik, a figura kényelmesen elfér odabenn. Apropó figura: egyszerű mintájú pilóta robot egyenesen Lord Biznisz hadseregéből - ám mégis egyedi, csak ebben a készletben találjuk meg.

benny_spaceship_10.jpg

benny_spaceship_11.jpg

A classic space űrhajó minden porcikája a játékról szól. Háromféle rakétával is felszerelték. A pici pöckölős (és elég gagyi) rakéták az orr környékén vannak.

benny_spaceship_29.jpg

Hátrébb már megtaláljuk a remekül működő rugós rakétákat, még a nagy gumivégűből is van kettő.

benny_spaceship_28.jpg

Ezek el vannak dugva, így ha lőni szeretnénk, ki kell tárnunk a szárnyakat. Ez a hátsó hajtóművek közül az alsó benyomásával lehetséges.

benny_spaceship_23.jpg

Nézd meg a videót, amit a termékről készítettem, abban remekül látszik ez a menő funkció és a rakéták is működés közben.

Apropó szárnyak: a végükön egy-egy kisebb űrhajó is van, amiket egy határozott mozdulattal levehetünk és külön is játszhatunk velük.

Ha tetszett a videó, iratkozz fel YouTube csatornánkra, ahol további tartalmakat találsz a LEGO világából. Igyekszem minden héten új videóval jelentkezni.

benny_spaceship_30.jpg

Szerencsére úgy tervezték meg őket, hogy nem kell arra figyelnünk, melyiket melyik oldalra helyezzük vissza. A minifigura csak úgy fér el benne, ha a szélvédőt - ahogyan a dobozon is van - teljesen felhajtjuk.

benny_spaceship_31.jpg

A nagy űrhajón a pilótafülkét egy méretes szélvédő fedi. Ha ezt felnyitjuk, odabenn Lucy, Benny és Emmet is elfér. Csoda Kitty külön utazik.

benny_spaceship_20.jpg

Ő egy picit hátrébb foglal helyet, egy külön neki kialakított részben, ahol lábait és testét óvatosan közrefogja néhány kocka.

benny_spaceship_21.jpg

Ha Kitty épp nem a helyén csücsül, ez a rész is felnyílik, alatta egy irányítóközpontot rejtettek el a tervezők. Itt jegyezném meg, hogy a kezelőpanelek egy része matricázott és egyébként is bőven kell matricáznunk az építés során. Én nem ragasztottam fel mindet, néhányat fölöslegesnek tartottam.

benny_spaceship_26.jpg

Kitty mögött egy tárolórész van, amiben két robotot szállítanak. Erre a részre hajlik az emögött lévő radar.

benny_spaceship_25.jpg

benny_spaceship_24.jpg

Nézzük a mesés figurákat, amik élettel töltik meg az űrhajót. Kezdjük a kapitánnyal, Benny-vel Ennek a fignek több változata is volt, ez a verzió ebben a szettben és Fémszakáll hajójában tűnt fel, ezért ritkábbnak számít.

Emmet feje ezüstösen csillog és picit kétségbeesett arcot vág. Ennek oka, hogy itt Octan robot álruháját viseli. Emiatt a kezei is szürkék és a lábán is van némi változás. Sőt, a hátára ragadt ellenállás eleme is fémes szürke színű a szokásos piros helyett.

benny_spaceship_6.jpg

benny_spaceship_7.jpg

Lucy, avagy Vadóc egyedi űrruhát visel. A szokásos kék egyenruha, azonban az övén van kapucni és az elején a fekete szerkóján lévő minta virít. Benny-hez hasonlóan neki is kétféle arckifejezése van, bár ezek között kevés az eltérés.

Mint mindig, Csoda Kitty itt is elbűvölő és aranyos. Az űrruha róla sem hiányozhat, rózsaszín pofija éppen csak kikandikál belőle.

benny_spaceship_8.jpg

benny_spaceship_9.jpg

Ez a készlet minden téren telitalálat. Kedves gesztus a régi űrtéma szerelmeseinek, szuper készlet a film rajongóinak. Rendkívül játszható, sok élményt tartogat, már az összerakástól kezdve.

benny_spaceship_22.jpg

A minifigurák közül négy (Emmet, Lucy, Csoda Kitty és az Octan robot) exkluzív, de Benny sem túl gyakori (ha nem vesszük azt a tényt, hogy egy Dimensions kiegészítőben egész olcsón is beszerezhető volt). A termék gyűjtők számára is kiemelkedő darab lehet.

benny_spaceship_18.jpg

Az átlátszó sárga szélvédőkért, a sok kék és szürke építőelemért azok is örülhetnek egy ilyen szettnek, akik a classic space témában szeretnek építeni, saját alkotásokat összehozni.

benny_spaceship_27.jpg

A készlet ára ma már másfélszer több, mint megjelenésének évében, 2014-ben. Vásárlás előtt érdemes alaposan körülnézni aukciós oldalakon, facebook csoportokban és a BrickLinken is. Ha használtat veszünk, ügyeljünk a matricák meglétére - esztétikusan alkatrészre ragasztva vagy az eredeti íven, de legyen meg mind.

benny_spaceship_19.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego bemutató review kedvcsináló spaceship classic space emmet lego kaland 70816 szettszerda szett szerda benny űrhajója

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr6114608634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.02.07. 19:21:59

Kérdéseim:
Mennyi volt ez a készlet eredetileg míg forgalomban volt?
Lesz spoileres vagy mentes vélemény a most mozikba kerülő 2. LEGO filmnek?
Egészen klassz darabnak tűnik ez a hajó, pedig nekem a klasszikus űrhajós téma sosem volt a kedvemre való, csak a későbbi Blacktron1 érától.
süti beállítások módosítása