2019.
05.04.

May the 4th be with you! A Star Wars nap alkalmából nézzünk meg egy tavalyi készletet, ami a harmadik rész epikus fináléjának egy jelenetét idézi meg.

vadertransformation_1.jpg

A jövő reménysége, Anakin elbukik és az épp testet öltő Birodalom oldalán tűnik fel fontos vezetőként. A lábait vesztett, súlyos égési sérüléseket szerzett egykori jedi lovagot Palpatine hozza el a Mustafarról.

vadertransformation_2.jpg

A csonkolt, sérült test gyógyítása, ápolása, Anakin megmentése egyet jelent Darth Vader megszületésével. A drámai jelenetet most másodjára öntötték LEGO formába (ITT a korábbi). Az előzőhöz képest ez a verzió nagyobb és jóval tartalmasabb.

vadertransformation_9.jpg

vadertransformation_8.jpg

A műtőasztal és az építmény alapja nem túl érdekes, építése pedig az ismétlődő egységek miatt némileg unalmas. E készletben két fontos dologra helyezték a hangsúlyt. Az egyik az átalakulás eljátszhatósága, mint fő funkció, a másik pedig a (mini)figura kínálat. Ezekben valóban remekel a szett.

A szettről készített bemutató videóban 1:09-től te is láthatod, a játékfunkció szinte tökéletes. A műtőasztal simán fordul el, a két oldalt helyet kapott eszközöket könnyen ki tudjuk robbantani a helyükről, és a sisakot is jól rátehetjük Anakin fejére. Utóbbi jó működése lepett meg igazán.

YouTube csatornánkon további érdekességeket találsz a LEGO világából. Ha gondolod, iratkozz fel! Köszönjük.

vadertransformation_3.jpg

Nézzük a figurákat, mert abban is erős a termék. A droidokat alkatrészekből építjük. Nagyon tetszenek, bár a nagy, sokkarú műtődroidot erősebben kellett volna rögzítenie a tervezőknek, mivel ha forgatjuk, könnyen elmozdul a helyéről.

vadertransformation_4.jpg

Három minifiguránk mindegyike ritkább vagy exkluzív. Palpatine ezen változata eddig összesen 3 készletben tűnt fel, a másik két figura pedig csak ebben a termékben.

vadertransformation_7.jpg

A két sith-nek a köpenye puha, nem fog gyűrődni játék során. Palpatine-nak két arca is van. Darth Vadernél viszont ugyanazt a fejet használták, amit az égett Anakinnál.

vadertransformation_5.jpg

vadertransformation_6.jpg

Anakin remek figura és valódi különlegesség. Kár, hogy a lába nem egy átlátszó minifigura láb, esetleg egy rövid, minifig gyerekeknél használt, az talán jobb lett volna, mint ez a fémes szín.

vadertransformation_10.jpg

Így olyan, mintha nem a lávafolyam szélén szénné égett, de láb nélküli Anakint látnánk, hanem azt, amelyik ezen eset után már megkapta a két új robotprotézist.

vadertransformation_11.jpg

A 75183 egy, az építési élményt tekintve nem túl érdekes LEGO Star Wars szett. A minifigura választék azonban mégis kötelező vétellé teszi a rajongók számára, hiszen viszonylag olcsó, 7-10 ezer forintért juthatunk hozzá fontos szereplőkhöz, ritka figurákhoz. Azok is örömüket lelik majd benne, akik játszani szeretnétek.

vadertransformation_12.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: star wars lego bemutató darth vader review kedvcsináló lego star wars sith szettszerda szett szerda 75183

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr2414803824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crusaderman 2019.05.08. 15:00:58

,,Palpatine ezen változata eddig összesen 3 készletben tűnt fel, a másik két figura pedig csak ebben a termékben."

www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?M=sw0834&in=S

süti beállítások módosítása