Állandó oldalak

ÜDV KÖZTÜNK!
Ne csak a rendezvényeken találkozzunk! A KOCKAFESZT LEGO rajongói blogja.
KERESÉS
ARHÍVUM
BLOGAJÁNLÓ
2019.
06.10.

Az 1960-as évektől emberek milliói lelték örömüket a két kőkorszaki szaki, Frédi és Béni kalandjaiban. A kilencvenes években engem is mindig a téve elé szegezett a mókás, versbe szedett történet, a bájos szereplők, a modern vívmányok kőkori reprodukciója.

flintstones_1.jpg

Nem csoda hát, hogy amikor Andrew Clark feltöltötte a rajzfilmsorozatról szóló ötletét a LEGO Ideas weboldalára, megszerezte a 10000 támogató szavazatot, a LEGO pedig - némi átalakítással - gyártásba vitte a tervet. Ez a 21316 Frédi és Béni.

flintstones_2.jpg

A termék doboza vastag kartonpapírból hajtogatott és visszazárható, ahogyan az a legtöbb Ideas készletnél. A benne lévő 748 alkatrészből Frédi és Vilma házát és autóját rakhatjuk össze.

flintstones_3.jpg

A ház főleg szürke elemekből épül fel. Különleges sziklaformájának kialakítása érdekében a tervezők több építési trükköt is bevetnek.

flintstones_16.jpg

flintstones_19.jpg

Az oldalirányú építés a a kémény beékelődésénél a legszebb. Itt még egy magas pálmafa is hozzájárul az összhatáshoz.

flintstones_17.jpg

A házikó követi a LEGO termékeknél gyakran szokásos babaházszerű, hátulról nyitott felépítést. A belsejéhez hozzáférést segíti a könnyen levehető tető, illetve a hátsó meghosszabbításként szolgáló szobarészek kihajthatósága is.

flintstones_18.jpg

flintstones_20.jpg

flintstones_21.jpg

A berendezés emlékeztet a durva kőbútorokra. A legjobban a Csoda Kitty felhőjéből épült asztal tetszik, bár a TV sem rossz. Ebben azt láthatjuk, hogy Dínó eltűnt - ezzel az ügyes utalással indokolják e fontos szereplő hiányát a készletből.

flintstones_23.jpg

A valódi ok persze az lehet, hogy egy igazán szép Dínó megjelenítéséhez teljesen új öntőformára lett volna szükség, ez pedig ezúttal nem tűnt költséghatékonynak és egyébként is ritka, hogy Ideas készletnél ezt megteszik.

flintstones_22.jpg

A TV képernyője szerencsére nem matrica, hanem nyomtatott építőelem, ahogyan a tigrismintás függönyök és a falon lógó mastodonos kép is.

flintstones_5.jpg

Ezeknél is jobb az ikonikus jármű bravúrosan sikerült modellje. Benne valóban elfér a négy minifigra, akikhez hozzá igazíthatjuk a kormányt és műszerfalat valamint a hátsó háttámlát is.

flintstones_13.jpg

Ha nem sikerülne a figurákat oldalról behelyezni, felnyithatjuk az autó tetejét. Óvatosan, mert sajnos a barna váz rögzítése nem túl erős, mozgassuk a tető két oldalát egyszerre!

flintstones_6.jpg

A tetőt egy szép, nem gyűrődő textildarab jelenti, ami tökéletes választás ide.

flintstones_11.jpg

flintstones_12.jpg

A készlethez négy minifigurát kapunk. Frédi és Béni egyetlen arccal érkezik. A ruhájuk találó. Frédihez szerencsésebb lett volna a rövid minifig lábat használni. A borostájuk felső részén látszik, hogy kihagyták az orruk helyét.

flintstones_9.jpg

Talán e karakterekhez jobb lett volna erősebben rajzolni az orrot. Vilmának és Irmának már egyáltalán nincsen! Így kevésbé jellegzetes az arcuk, de azért szépek lettek. Mindkettőjüknek két arckifejezése van.

flintstones_8.jpg

Irma testén jól megfigyelhető egy, az utóbbi időben általánossá vált jelenség: a világosabb színű nyomtatás túl halvány. Ezért aztán, Irma háta és vállai kékes árnyalatúak.

flintstones_10.jpg

Régen jóval erősebben nyomták a világosabb színű részeket a sötétebb alapra. Nagyon bosszantó, hogy egy prémium terméknél egyik évről a másikra ilyen minőségromlást tapasztalunk.

flintstones_7.jpg

A készlet két kisebb kiegészítővel, egy brontosaurus bordával és egy postaládával válik teljessé. A postaláda felirata sem matrica.

flintstones_15.jpg

A modell megjelenésében méltó módon idézi meg a rajzfilm báját, ám Dínó, valamint Enikő és Benő kimondottan hiányzik a szereplők közül. A minifigurák szépek, de nem tökéletesek.

flintstones_25.jpg

A készletet 16-18 ezer forintért tudjuk beszerezni a nagyobb webáruházakban, a LEGO hivatalos weboldalán és a LEGO Certified Store-okban. Ideas készlet, ezért ritkán van akcióban és előfordulhat, hogy a szokásos két évnél rövidebb ideig lesz a polcon.

Ebben a videóban rímbe szedve mutatom be a készletet. Jó, hát nem vagyok Romhányi, de talán mókásnak találod. Ha tetszett és más LEGO rajongói videókat is szívesen nézel, iratkozz fel!

Ezért, ha még nincs a gyűjteményedben, érdemes időben lecsapni rá, nem fogod megbánni. Valószínűleg roppant ritka, ha nem egyszeri szereplői lesznek a kőkorszakiak a LEGO világának.

flintstones_4.jpg

Ha kérdésed van, szeretnéd megkapni a versikét, vagy szívesen beszélgetsz a LEGO Ideas-ról és más LEGO témákról, a fórumunkon vagy kommentben megteheted. :)

20190315_193755.jpg

Ez is egy terv a LEGO Ideas-on! A pizza és más gyorskaja után sok-sok egészséges étel LEGO CITY-be, helyi termelőtől. Ja, és van benne egy LEGO kecske. Ha tetszik, támogasd ITT! Köszönöm!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: lego bemutató frédi és béni review kedvcsináló ideas flintstones lego ideas szettszerda szett szerda 21316 lego 21316 ideas 21316 bemutató 21316 review 21316 lego frédi és béni lego flintstones

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr1914887304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása