2018.
10.06.

Ebben a részben a LEGO egyik legkritikusabb korszaka kerül bemutatásra, kapaszkodjon mindenki. (Ha lemaradtál volna az előzőkről: 0. | 1. | 2. | 3. | 4. )

xalax1.jpg

2001 - Xalax / Crash 'em Racers - Rama-k

A Xalax a Racers témakör egyik altémája volt 2001-ben. A készletek majdnem mindegyike egy darab versenyautót tartalmazott és egy kis pilótát.

xalax5.png

A kis figurákat nevezték el Ramaknak akik lényegében egy versenyőrült idegen fajtól származnak a Xalax bolygóról. A kis lényeknek elég tömzsi alkatuk van, de a LEGO Racers 2 játékból kiderül, hogy végtagjaik elég hosszúak.

xalax6.png

A figurák egy kis ülésben ülnek és egy kormányt szorongatnak. Méretük nem túl szabványos, nagyobbak mint egy 1x2-es kocka, viszont kisebb mint négy 1x2-es lap.

xalax2.jpg

2002 - 2003 Galidor

És el is érkeztünk a LEGO cég legsötétebb korszakához. Ez az az időszak amikor mindennel próbálkoznak, de semmi nem jön össze. Ezeknek a próbálkozásoknak köszönhetően cserélik majd le a cégen belül a vezetőséget, mert a társaság a csőd szélén áll.

galidor5.jpg

Az egyik ilyen kísérlet, a LEGO saját bevallása szerint is, a legrosszabbul sikerült témakör, a Galidor. A Galidor - Defenders of the Outer Dimension egy komputeranimációkkal erősen megtűzdelt mese volt a Fox Kids csatornán, amelynek a támogatói között a LEGO is szerepelt.

És ha már támogató volt, ki is adtak pár készletet a témából. A készletek az akciófigurák mezőnyét próbálták erősíteni, amelyben a LEGO soha nem volt erős. A figurák a végtelenségig leegyszerűsítettek, 2-3 darabból álló lények, furcsa testtartásokkal.

Nagyon sok probléma volt, hogy a végtagok állandóan szétestek, pedig ez lett volna az erőssége. Ezen alapult az egész mese, hogy a lények átvehetik egymás képességét (glinch). Sajnos a sorozat is bukás volt, ami csak még jobban lehúzta a termékeket.

70620_alt24.jpg

Érdekesség: A 70620-as Ninjago City készletben lévő Rufus McAlister minifigura Galidor pólót visel.

2003 - 2005 4+ / 4 Plus / 4 Juniors

A 4 Plus-ról már esett szó, megemlítettem a Jack Stone figurák bemutatásánál, hogy ez a termékcsalád váltotta őket 2003-ban. A figurák nagyjából ugyanazok mint a Jack Stone figurák, de itt kibővítették a témaköröket.

A téma már város, kalóz és pókember szetteket is felvonultatott. A készletek négy vagy annál több éves gyerekeknek készültek, ezért a figurák nem szétszedhetőek. Nagyon furcsa arcokat festettek az embereknek.

littlerobots1.jpg

2003 - 2004 Little Robots

A Little Robots ugyancsak egy rajzfilm volt, amely a Cartoon Network-ön futott. Ebben az időben a LEGO mindenféle fura licenc megvásárlásával próbálta megmenteni a céget.

littlerobots22.jpg

A Little Robots témakört a LEGO Explore termékcsaládba illesztették bele, tehát nagyon apró gyerekek számára készültek. A figurák nagy méretűek, mozgatható végtagokkal.

littlerobots3.png

littlerobots4.png

A robotok nagyon szépen kivitelezettek. Érdekesség, hogy nagyon sok plüssfigura is megjelent, majdnem több, mint készlet.

2004 - Dora

Már mondanom sem kell, hogy a Dora a felfedező is egy rajzfilm amely 2000-ben debütált, de még ma is nagyon népszerű (mondjátok hátizsák hátizsák! háááátizsááááák!).

dora4.png

Habár a rajzfilm elképesztően sikeres, a készletek nem fogytak, ezért összesen négy darab jelent meg. A témakör ugyancsak a LEGO Explore termékcsaládba tartozott.

dora2.png

A figurák a készletekhez egyediek voltak, de összesen csak három fajta volt kapható, Dora, Csizi (Boots) a majom, és Diego aki külön sorozatot is kapott.

dora3.jpg

dora1.jpg

Ennyi volt a mai rész, és most legyen tánc! Tüptürüptüp Dóra tüptürüptüp Dóra! Figyeld a Rókát mielőtt lopna!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: spiderman történelem tánc lego figura nick pokember rama lego racers galidor dora jack stone 4+ xalax 4 plus little robots lego galidor dora a felfedezo

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr3314234229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stahlgewittern 2018.10.08. 23:00:10

A versenyzőket akkoriban nem tudtam eléggé értékelni, de a Jack Stone-os kalózok vegyítve az újakkal nagyon menő összhatást eredményeztek. Változatos rablósereg lett belőlük, ennyi haszna biztos volt.
süti beállítások módosítása