2018.
11.12.

A minap néztem meg a Netflix dokumentum sorozatát, amiben olyan játékokat mutatnak be, amelyek megváltoztatták a világot. Oké, ez talán kicsit túlzó, de annyit azért kijelenthetünk, ezek a játékok több millió ember gyermek-, sőt, felnőttkorára voltak hatással, legendássá váltak és manapság is masszív rajongótáborral bírnak. A popkult részei és eszközei, akárcsak a LEGO.

tttmu_1.jpg

Naná, hogy az egyik rész pont a dán műanyag kockákról szól. A LEGO-ról szóló epizód kimondottan szórakoztató módon mutatja be a brand majdnem 90 éves múltját, gyökereit, alapvetéseit, ezért azoknak, akik még csak most ismerkednek a témával, ez a rész egy könnyen emészthető, jól érthető, tömör összefoglaló lesz.

tttmu_2.jpg

Ami azonban jól esett, hogy nekem, a LEGO múltjáról már sokat olvasott LEGO rajongónak is tudott újat mondani a sorozat. Ezeket közben ki is jegyzeteltem, de most mégsem lövöm le előre a poént - hátha az újdonságok ténye nem csak a hobbiban friss, de igencsak érdeklődőket, hanem a jártasabbakat is a képernyő elé ültetik. Hogy azért mégis említsek egyet: Kjeld Kirk, a LEGO alapítójának unokája hat éven át győzködte apját, hogy gyártsanak zöld színű építőelemeket is.

25398834_379754925817226_8796985964663410476_n.jpg

Na jó, még egy, de aztán vége a gyereknapnak: a LEGO úgy vált egyszerre több tucat licenc tulajdonosává, hogy a licencelt termékek bizniszében először 220 millió dollárt buktak. Megvették a Star Wars megkockásítási jogait, bitang eladást produkáltak, ezért a rá következő évben megnyomták a termelést - csak, hogy nem jött új film a mozikba és az érdeklődés drasztikusan alább hagyott. Hasonló történt a Harry Potterrel is.

További érdekességekért, eddig talán általad sem ismert infókért és 46 perc kellemes kikapcsolódásért irány a Netflix!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: dokumentum doku lego dokumentumfilm netflix the toys that made us

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr9214364823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeme közé, laposan! 2018.11.14. 21:28:06

A Netflixet enélkül is melegen ajánlom mindenkinek.

Ea 2018.12.04. 22:40:07

Miert nem akart zold elemeket gyartani?
süti beállítások módosítása