2018.
12.31.

Ebben a bejegyzésben, immár hagyományteremtő módon kiválasztom a LEGO Csoport idei termékkínálatából azt a 10 készletet, ami szerintem a legjobb volt. A tartalma, az üzenete, a kockák milyensége, a témaválasztás mind olyan szempontok voltak, melyek alapján választottam. És persze, a személyes ízlésemet is tükrözi a lista - ezért aztán a kommentek között szívesen fogadom a ti kedvenceiteket is.

41632-1.jpg

10. -  41632 Homer Simpson & Krusty Clown

A BrickHeadz figurák mindegyike tartogat egy-egy ügyes építési trükköt, egyedi nyomtatott építőelemet, azonban mégis kicsit unalmasan hat a sok egy kaptafára készülő pici modell. A Simpson figurának azonban pici agya van, a pocakját kihúzva pedig fánkot találunk. Végre igazán jó példáját látjuk annak, hogyan ad hozzá a LEGO rendszer a Funko Pop! babákhoz hasonló építményekhez.

10261-1.jpg

9. - 10261 Hullámvasút

A hullámvasút sínek nem ebben a készletben jelentek meg először, azonban mégis e szettben látjuk igazán, mi mindent ki lehet hozni az új építőekemekből. A 10261 ugyanakkor nem tökéletes és erről a tervezője is beszélt - elmondása szerint az új sínekben még több potenciál van, miként a Boost integrációban is. Én azt bánom, hogy a kocsikban nem tudunk 2 figurát egymás mellé ültetni.

60204-1.jpg

8. - 60204 Kórház

LEGO CITY-ben ritkább témának számít az egészségügy, ezért örvendetes, hogy idén egy nagyon klassz kórház épületet kaptunk. A sok figura, hasznos és ritka kiegészítő külön kiemelendő. A helikopter és a mentőautó segít abban, hogy ne csak babaházhoz hasonló módon játsszunk, de akciót is vihessünk a játékba.

71021-18.jpg

7. - 71021 40. születésnapi gyűjthető minifigura sorozat

Itt most a teljes sorozatot, mint egy készletet veszem figyelembe. A gyűjthető minifigurák mindig tágítják a figek eszköztárát, kinézetét, ez a sorozat azonban a szokásosnál is több újdonságot, érdekességet és bájt hozott a LEGO minifigura 40. születésnapjának apropóján. A visszatérő klasszikus rendőr fig mindannyiunk szívét megdobogtatta, egyrészt a nosztalgiával, másrészt az idegességgel, amit a megtalálása jelentett - sajnos csak egyetlen darab volt egy egész 60-as kartonban.

21042-1.jpg

6. - 21042 Szabadságszobor

A LEGO Architecture témában megjelent gyönyörű szobor egy remek lakberendezési dísztárgy, de LEGO rajongó szemmel nézve is szép. A szobor vonalainak kialakításában az oldalirányba épített sokféle kocka van segítségünkre.

71022-23.jpg

5. - 71022 Harry Potter gyűjthető sorozat

A varázslóvilág visszatért a LEGO világába és szebb, mint valaha! A témában megjelent gyűjthető sorozatban sok új szereplőt kapunk és néhány régi is alapos ráncfelvarráson esett át.

10861-1.jpg

4. - 10861 Első érzelmeim

Bár elsőre csak egyszerű LEGO DUPLO készletnek tűnik, ez a termék sokat segíthet abban, hogy a kisgyermeket segítsük érzelmeinek kifejezésében, az érzelmek megértésében.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra, ahol sok egyéb érdekes, LEGO rajongóknak szánt videót találsz. Köszönjük!

3. - 21315 Mesekönyv

A LEGO rajongó Jason Allemann már másodjára juttatja a boltok polcaira egy LEGO Ideas-on megjelent ötletét. A mesekönyv káprázatosan szép, jól működik és arra ösztönzi a tulajdonosát, hogy újabb és újabb mesékkel tegye még élvezetesebbé a készletet.

21315-1.jpg

2. - 21313 Hajó a palackban

Szintén a LEGO Ideas téma tagja a klasszikus dísztárgy LEGO verziója. A készlet megépítése izgalmas, sok különleges ötlettel találkozhatunk benne. Az összerakott modell roppant impozáns, mutatós. ITT írtam róla részletesebben.

21313-1.jpg

1. - 75954 Roxfort nagyterem

A zöld tetőt valósághűbb sötétszürke váltotta. A figurák újratervezettek és irtó aranyosak. A készlet hemzseg az új alkatrészektől. Kiváló ár-érték aránnyal bír: a nagy építményen kívül 10 minifigurát is kapunk mindössze körülbelül 30 ezer forintért.

75954-1.jpg

LEGO készletekben, egészségben, vidámságban gazdag új évet kívánok mindenkinek!

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: toplista lego top 10 legjobb top10 2018 2018 legjobb 2018 lego

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr5414525586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása