2018.
11.29.

Sajnos elérkeztünk a LEGO figurákat bemutató sorozat utolsó részéhez. Bár sejtem, hogy van, amit kihagytam, ezért ha eszetekbe jut ilyen, vagy nekem beugrik egy-két egyéb figura a LEGO univerzumból, még bemutathatom egy-egy újabb részben.

Előző részek 0.,1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.

minidoll2.jpg

2012 - A minidoll

2012-ben a cég mindenképpen szeretett volna előrukkolni egy olyan termékkel, amely visszahozza a lányokat a LEGO világába. Három évvel a Belville megszűnése után, a tervezők egy új, kifejezetten lányoknak szóló figurával álltak elő. Egy közvélemény-kutatáson az derült ki, hogy a kislányok egy babaszerű figurára vágynak, mert ők úgy játszanak, hogy magukat képzelik a figurák helyébe.

minidoll.jpg

A kutatás nagy felháborodást keltett, hogy sztereotipizálja a lányokat, ezért egy petíciót is indítottak a termékek beszüntetéséről. A 'lányos' téma abban merül ki, hogy a figurák nem szögletesek, a fejek kidolgozottak. A figurák öt milliméterrel magasabbak mint a minifigurák, de szerencsére kompatibilisek egymással. A kezük hasonló U alakú, és a fejük is ugyanolyan méretű, tehát bármilyen nem Friends készlethez készült haj, fejfedő, eszköz, tárgy felhasználható.

A figura összesen 4 darabból rakható össze. Haj, fej, test a karokkal és a lábak. A karok nem forgathatóak teljesen körbe, mert a haj általában megakadályozza ezt, és a lábak sem mozgathatóak külön. Háromféle törzs elem létezik, egy a lányoknak, egy a fiúknak és egy az idősebb nőket mintázó figuráknak. A haj részen általában még egy plusz kis lyuk található ahova további díszeket illeszthetünk.

minidoll3.jpg

Az indulás óta a babák több témában is megjelentek. Heartlake City-n kívül tündérek, szuperhősök és Disney hercegnők is voltak.

21105_mobs.jpg

2012 - Minecraft - Micro Mob

A LEGO Minecraft készletek 2012 nyarán kezdtek el megjelenni, egy LEGO Ideas tervből (akkor még LEGO CUUSOO), és rengeteget adtak el belőle. Ezen felbuzdulva a LEGO Csoport tovább folytatta a szettek megjelentetését. A termékekben megjelent egy új típusú figura is, bár lehet vitatkozni, hogy egyáltalán figurának számít-e. A kis kockából épített figurák neve lett Micro Mob. Csak az első négy készletben találkozhatunk ezekkel a karakterekkel.

21102_alt3.jpg

2014 novemberétől, néhány figurát átdolgoztak és saját öntőformát kaptak, de a legtöbb állat és lény maradt a kockából épített típus. A főhősök, Steve, Alex, Witch, stb... normál minifigura testet kaptak egyedi Minecraft kocka fejjel.

min009.jpg

2016 - Angry Birds

Senkinek nem kell bemutatni ezt az először okostelefonokra és tabletekre fejlesztett játékot. A legelső készlet 2016 április 1-én jelent meg, remekül időzítve a mókás témát bolondok napjára.

75824_alt5.jpg

Akár gondolhattuk is volna, hogy ez egy vicc, de igaznak bizonyult. Mivel a készletek licenceltek ezért a figurák teljesen egyediek, és hűen követik a játékban (helyesebben a filmben) lévő karaktereket.

75825_alt10.jpg

A LEGO az elmúlt évtizedekben sokféle figurával és sokféle játékélménnyel igyekezett a kedvünkre tenni. Némelyikük bevált, működött, mások az idővel feledésbe merültek. Nyolc részes sorozatomban szerettem volna áttekinteni az eddigi figurákat, valamint a 40 éves a minifigura evolúcióját és extrémebb módosulatait. Lehet, van, ami kimaradt, ezt nyugodtan jelezzétek kommentben. Ha így lesz, vagy eszembe jut valami, a kilencedik résszel is jelentkezem.

Ha tetszett a bejegyzés vagy szereted a LEGO-t, csatlakozz hozzánk facebook-on!

Címkék: friends lego disney szuperhős superhero minifigure angry birds minecraft cuusoo elves mini doll

A bejegyzés trackback címe:

https://kockafeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr1814243689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása